mandag den 13. marts 2006

På hesteryg gennem Europa

Midt i sommeren 2007 sadler to gamle cowboys deres heste op, og drager fra Danmark mod mere sydlige strøg.

Målet er Santiago de Compostela i Spanien. Det er et gammelt historisk pilgrimsmål, der pludselig har fået fornyet opmærksomhed og nærmest er blevet en turistattraktion for tusinder af mennesker på cykel til fods og nogle få til hest.I gamle dage valfartede folk fra hele Europa til Santiago de Compostela, og den nordligste rute startede i Bergen. I Danmark var Hærvejen en del af ruten, og det er her turen starter.


Så går turen ned gennem Tyskland og Frankrig, og i Pyrenæerne starter rutens sidste og mest kendte etape gennem Spanien. Turen er på ca. 4000 km, og varer 3-4 måneder.

Rytterne vil følge vandrestier, cykelruter og små ubefærdede veje. Undervejs vil rytterne sove under den stjerneklare himmel eller sige ja til gæstfri europæere – hesteejere, gårdejere, rideskoler m.fl.De to ryttere er Michael Mogensen og Mogens Jensen. Michael bor i Lyngby og Mogens bor på Djursland. Begge er garvede westernryttere og vant til lange og seje ture.
Michael & GauchitoRytterne er ”det grå guld”, men virkelyst har ingen alder, og rytterne deler en gammel cowboyvision om ”at dø med støvlerne på”! De har også den filosofi, at det er vigtigt at realisere sine drømme og dyrke muligheder i stedet for begrænsninger. Livet er tillige for kort til det normale, og det er en god ide at slippe suttekluden, fordi tryghed kun er sjovt i perioder.Michael er uddannet som shippingmand hos A. P. Møller og har i mange år arbejdet inden for eksport, salg & marketing, PR og kommunikation. Han har boet, arbejdet og rejst over det meste af verdenen og har i forskellige perioder arbejdet som freelance journalist og fotograf.


Han har tillige skrevet flere artikler til hesteblade om riderejser i Andalusien, Argentina og Ungarn. Han har også lavet reportage i Algier om Berberhesten, som er en af verdens mest robuste heste, der har leveret gener til blandt andet Quarter hesten og den argentinske Criollo.
Michael & GauchitoMogens har arbejdet som chauffør i ca. 30 år hos Lemvigh Müller & Munck indtil han flyttede teltpælene til det smukke Djursland. I dag er Mogens en af de få arbejdende cowboys i landet.


Det blev westernridningen, der indfangede Mogens.


Han blev også hurtigt fascineret af cowboyens arbejdsredskaber – lassoen og pisken, og er i dag en af landets dygtigste udøvere. Han er med garanti også den første cowboy, der har fanget et Dragen jagerfly med lasso. Mogens har gennem årene undervist i horsemanship og optrådt med sine færdigheder på mange ”clinics” og shows.
Mogens & DustyPå turen medbringer Mogens og Michael 2 Quarter heste og en argentinsk Criollo. Begge racer, har mange af de samme karakteristika, og Berberhesten har leveret gener til begge racer. De er kendt for deres robusthed, udholdenhed og nøjsomhed og ikke mindst deres intelligens og rolige temperament.Planlægningen af turen er allerede godt i gang. Rytterne søger blandt andet forskellige virksomhedssponsorer. Du kan læse mere om projektet på: http://compostela.sitepuzzle.dkIngen kommentarer:

Send en kommentar