mandag den 20. marts 2006

TEXAS LONGHORN NY KØDKVÆG-RACE I EUROPA

Racen Texas Longhorn er ny i både Danmark og Europa - og de store horn er en kvalitet i sig selv. Jo længere og kraftigere horn jo bedre.

Nu får danskere - og andre europæer - også chancen. Niels Peter Højer fra Bramming har nemlig importeret racen til Danmark.


Ambitionen er, at det skal føre til en større produktion på vores breddegrader af kvægracen, der bla. er karakteriseret ved store horn.


Det har taget lang tid, da der stilles en lang række krav for import til Europa. Men interessen for dyrene har været næsten overvældende, fortæller Niels Peter Højer, der har importeret embryoner fra en amerikansk avler.


Embryonerne er efter de bedste blod-linier i Texas Longhorn avlen idag. Det er folk , der vil have noget specielt ingen andre har, som køber, fortæller Niels Peter Højer. Han har det selv lidt på samme måde. "Jeg havde Hereford indtil 1999, hvor vi var oppe på 25 dyr. Men jeg har solgt dem alle sammen og satser udelukkende på Texas Longhorn nu," lyder hans fortælling.

Eneforhandling:


At finde en amerikansk avler, der var villig til at opfylde alle de krav, der stilles for at måtte eksportere embryoner til Europa, var lidt af en kunst. Det førte Niels Peter Højer rundt på lange ture i USA - hvilket dog næppe var en sur pligt. - Jeg er faktisk lidt vild med den amerikanske måde at leve på, siger Niels Peter Højer, der også gerne optræder i både cowboystøvler og ditto hat. Han har fået eneforhandling i Europa af embryoner fra Dickinson Cattle CO. Der dels er en af de mest kendte avlere af Texas Longhorn, dels har vist sig at være den eneste, der er villig til at opfylde de krav Europa stiller for at modtage embryoner fra USA. Men han er nu på plads med salg af "rugemødre" ilagt Texas Longhorn embryoner. Og interessen er stor, har bla. allerede solgt til Schweiz.

Sælger alt:


Endnu har Niels Peter Højer ikke sin egen besætning. Kun en tyr. Det er der en rigtig god grund til: Han kan sælge alle de dyr, han kan producere med embryoner fra Texas Longhorn. Men selvfølgelig skal han have sin egen besætning som han kan vise frem og sælge af.


Da det ikke er muligt, på grund af veterinære regler, at importere levende kvæg fra USA er det embryoner jeg importere fra USA. Embryoner er befrugtede æg, der efter ankomst til Danmark bliver sat op i "rugemødre" Jeg sælger disse drægtige "rugemødre" , der så føder den lækreste lille Texas Longhorn kalv.

Fakta:


Horn fra Texas Longhorn kan få en spændvidde på op til 2½ meter.


Texas Longhorn har lette kælvninger (99,7 bliver født uden hjælp)


Texas Longhorn har et rolig temperament.


Texas Longhorn er symbolet på det gamle Westen.


Texas Longhorn trives i alle slags klimaer.


Texas Longhorn kød indeholder mindre fedt og kolesterol end kylling.


Læs mere på www.texaslonghorn.dk

Har du lyst til noget nyt og helt specielt?. Vil du være en af de første i Europa der ser disse rigtige cowboy kvæg på dine marker ? Så kontakt mig for yderligere information.Venlig hilsen


Niels Peter Højer


Tlf. 75780717 Mobil. 20116385Ingen kommentarer:

Send en kommentar