lørdag den 6. maj 2006

JMC Quarter Horses

I anledning af JMC holder deres årlige Danish Cow & Quarter Horse Classic i næste uge, (Se westernkalender!) bringer vi reportagen og portrættet af JMC fra sidste års show, bragt i Western Journalens Maj nr.

Danish Cow & Quarter Horse Classic forløb i strålende solskin !



Igen i år var JMC Quarter Horses for 13 gang, rammen om det årlige startskud på den ”store” showsæson.


Jens og Marianne Christensen havde ovenikøbet fået en overordentlig flot vejraftale i stand, så det meste af lørdagen og hele søndagen forløb i det flotteste forårsvejr. Showet var for første gang et 3 pointed QH Show.


Det blev til et flot og som sædvanligt veltilrettelagt show, og alle sejl var sat til, for at folk kunne hygge sig om aftenen med helstegt pattegris fredag aften og super lækre bøffer om lørdagen.



Vi så rigtigt pæne præstationer i klasserne. Det lover godt for den kommende sæson.


Særdeles interessant, var det at se at Junior Reiningen, der pr. tradition består af dansk trænede heste i år havde fået et yderligere hak op ad på skalaen.


Rikke Madsen på BH og Jeanne Olsen på Miss Mega Pine må fremhæves med meget fine præstationer.


Ditte Poulsen var ikke helt i sædvanlig stil, men det må bestemt tilskrives den store tur til Manerbio ugen i forvejen. Det har uden tvivl været hårdt at være af sted så længe og intenst. komme hjem og træne videre og så skulle af sted igen.




Rikke Madsen var fredagens hit i Juniorreiningen med en score på 68,5 på sin 4 årige hingst Fast Draw Enterprise.



Også Torben Winkler var fremme på Smooth At The Bar, der nok fik sig lidt af et kulturchock da den skulle stoppe i Danmark efter at have været på toptunede Italienske baner.



Det var lidt forstemmende, at opleve den ikke så store deltagelse i år, men der er nok ikke nogen tvivl om at Sjællænderne er blevet trukket til Grevagården i Skövde weekenden d. 25.-28, hvor der er tilmeldt over 320 heste.


Til al held for JMC, havde de hyret 3 tyske dommere og som følge deraf, kunne man holde udgiftsniveauet lidt mere i ave.


Cuttingen var dog normalt besøgt og her oplevede vi en dejlig hjord med sortbrogede i den rigtige størrelse. De var som klonede og der blev vist pæn ridning både fredag og lørdag.


Om fredagen blev der brugt en hjord af Galloways, de var dog lidt sværere at holde styr på for rytterne.




Lidt hygge var der da også tid til - og Western Journalens ”Paparazi”, var ikke sen til, at benytte sig af muligheden for et billede af et par celebriteter:


Gert Mørck og Mogens Jensen (Foto: Western Journalen)



Fredag aften havde JMC sørget for spidstegt gris, salat og flødekartofler. Jeg skal lige hilse og sige at det var sublimt. 6 stjerner herfra.



Nu var der jo desværre ikke noget paintshow. De fleste af kendingene var der dog alligevel, men til fods.


Bl.a. Viggo og Annette Mortensen med hundehvalpe på armen til salg.


Man får jo abstinenser af at se på de små Aussiehvalpe.




Familien Christensen ved overrækkelsen af AQHA Highpointchampionater. Alle familie medlemmer fik hver især en bid af kagen, i flere tilfælde op til flere af slagsen. (Foto Western Journalen)



I middagspausen om søndagen, blev der delt High Point Championship Awards ud fra DKQHA og AQHA. Her var det utroligt spændende at se at JMC Quarter Horses var repræsenteret med awards i alle de dicipliner de dyrker. Hele familien endda. Resultatet af 16 års avlsarbejde gør sig gældende, men også en glødende seriøsitet omkring træning af både sig selv og andre.


JMC har opbygget det som mange går og drømmer om; et smukt og velindrettet westerncenter med alle faciliteter, en fremragende avl af quarterhorses og en dejlig sadel og udstyrsshop. At de så også kan stå på sådan et dag med op til flere udmærkelser hver, det viser at deres arbejde bærer frugt og at det duer.



Guldmedalje ved Europamesterskaberne i 2004.



JMC Dee Lucky Straw blev sidste år den foreløbige krone på JMC Quarter Horses avlsarbejde. Der hersker ingen tvivl om at Marianne Christensens hjerte banker for Halterheste. Hun showede i mange år deres hingst Readers Prevail med stor succes og det blev da også i 91 til en flot bronzemedalje 3 year old Stallions ved Euromesterskaberne i Tyskland.


Readers Prevail har opnået 96 All Around point og da hans far Par Reader var tilmeldt det tyske QH Futurity og incentive fund, deltog han i bl.a. Futurity trail og fik en 3 pl.


Som Jens fortalte, så lykkedes det dem faktisk i de mange år de showede Readers i Tyskland, at have så mange penge med hjem hver gang, at det betalte den overvældende majoritet af turen.


Det må siges at være en flot præstation!




JMC Dee Lucky Straw, avlet hos JMC Quarter Horses



Han er avlet hos Horst og Torsten Köhn på Palomino Farm ved Bremen, hvor Jens og Marianne købte ham i 1989 som åring.



Readers Prevail blev far til JMC Dee Lucky Straw ud af en hoppe ved navn: Little Impress Straw.



Ved Europamesterskaberne i Kreuth 2004, skulle Jens og Marianne så opleve den usigelige lykke, at se Dannebrog gå til tops for JMC Dee Lucky Straw imens tonerne af: ”Der er et yndigt land”, lød ud over højtalerne.


Det må være helt specielt, når man selv har avlet hesten. Man har selv troet på sin hingst og har udvalgt hoppen og - endelig var den i kassen!


Det er fantastisk!


Det må have været ulideligt under oplæsningen af placeringerne, først at have fået en 1. pl. hos den ene dommer og derefter en 2. pl. hos den anden. Der må bestemt have været flere nerver på end da de skulle ind i klassen. Man står altid som på nåle, når mulighederne begynder at snævre ind til sidst.


Det har med garanti ikke været anderledes for Jens og Marianne.




JMC Tahiti har scoret fine placeringer i både pleasure, trail og halter. (Foto Western Journalen)



Jens og Marianne købte gården i 1988. De havde i mange år forsøgt sig med avl og træning af Poloheste. Der var mange der var interesserede i at se polo, men det var ikke så ligetil at få danskerne til at tænde så meget på det, at de selv ville forsøge sig udi den ædle sport.


Nogle af de heste de havde fået hjem var argentinske poloheste og fra dem til Quarterheste, var springet ikke så stort.


Dvs. at de egentlig først havde tænkt sig at det skulle være paints pga. de mange skønne farvetegninger, men efter et besøg hos en af de eneste paintavlere dengang, Annette og Viggo mortensen, besluttede de sig til at vælge quarterhesten.


Viggo og Annette havde netop det år fået to solid colour føl, og som Jens udtrykte det: ” Nej at avle brogede føl, der så ikke er brogede alligevel, det kunne være ligemeget!”



Så valget faldt altså på Quarterhestene.


Med Readers, var de så godt hjulpne med et par år.





I 94 skete der så en ny udvikling i JMC`s historie. Ved et stævne i Tyskland kom de i snak med Walther Christ, der er en af hjørnestenene i tysk cutting. Walther fortalte at de hvert år tog til USA og deltog i den daværende Nations Cup i NCHA National Cutting Horse Association. Det forrige år havde 4 tyskere stillet op for Danmark og heste blev stillet til rådighed.


Jens og Marianne drog af sted og fik samlet et par flere og oplevelsen var et kapitel for sig selv. For Jens der stadig havde det actionprægede polospil i årene, var cuttingen svaret på hans drømme.


Denne diciplin bød ham virkelig, hvad han havde søgt. Her kunne quarterhesten vise hvad den duede til.



I 95 deltog Jens og Marianne i et stort kvægstævne i Koblenz i Tyskland og Jens fik også her stillet en hest til rådighed, som han vandt Rookie klassen på.


Nu blev det alvor for Jens. Han måtte have en Cuttinghest og 95 blev året, hvor han han på Ebony Cool vandt DM i cutting. Det fortsatte han så med, år efter år.


På et tidspunkt fik de nys om en hoppe Annis Mucho, der stod hos Volker Laves.


De tog ned og kiggede på den og faldt for den øjeblikkelig. Også den blev showet med stor succes, men den er nu solgt til Bent Holm, som er begyndt virkelig at trænge ind i cuttingens mysterier og klarede at blive Danmarksmester i cutting 2004.



Sidst i 90`erne blev det til nok en cuttinghest; RSK Merry der blev købt i Schwanewede på Flachberg Ranch.


Nu var Jens efterhånden blevet en kapacitet i diciplinen og med en hest i denne kaliber, blev der taget masser af trofæer hjem, samt den stadige strøm af Danmarksmesterskaber.



I mellemtiden, var en ny stjerne fra JMC dynastiet dukket op på scenen. Nemlig den yngste datter Carola. Carola har i de senere år, gjort sig fantastisk flot på hesten Prevails Royal Step, der i sin tid blev givet til Prinsesse Alexandra i bryllupsgave.


Hesten er kommet tilbage i JMC´s eje og Carola shower den i både Pleasure, Western Horsemanship, Halter, Showmanship At Halter, Trail og Hunter under Saddle og cutting. Det har resulteret i adskillige All Around Championships, Danmarksmesterskaber og Kvalifikationer til deltagelse i AQHA Youth World Cup, hvor hun har været med i 2004.



Sidste gang var det med mor Marianne som træner for landsholdet og netop her møder vi endnu en af JMC´s store succes`er; Mariannes succes som træner.


Marianne har trænet flere rigtigt gode youthryttere, og hun blev flerstemmigt valgt som landstræner og tog med youthlandsholdet til Australien sidste år.





Trine Søeberg og Anita Baagøe er begge ”vokset” op på JMC i Mariannes kyndige vejledning og de er bestemt lige så succesrige som Carola. Trine på en JMC hest.


Anita arbejder nu hos Joe Hayes i Gainesville, det heldige asen og med den basis hun har haft med hjemmefra, bliver hun garanteret ”forfærdelig” at få hjem til de hjemlige strande.



De seneste år er også Jens og Mariannes mellemste datter dukket op på scenen.


Med en smuk vallak JMC Tahiti ligeledes efter Readers Prevail fejrer hun gode resultater i trail, Pleasure og Halter.



På JMC, står nu også de spændende hingste af henv. Working Cowhorse og Reininglinier, nemlig Broadway Tivio og Rubens Dot Poco. Begge heste bliver showet og er indgået i JMC`s avl og som de selv skriver på deres hjemmeside; ”Vores avl dækker nu alle discipliner”!



Også på det organisatoriske har familien Christensen gjort sig gældende og ”aftjent deres værnepligt”.


Marianne har i 2 længere årrækker siddet som formand for DKQHA. Det gør man ikke uden at redde sig nogle ar på sjælen.


Foreningsliv i dansk westernridning har været en hård rejse, og for de der har taget teten, har det været øretævernes holdeplads. Man bliver hverken populær eller vellidt af at sidde på sådan en plads.



Heldigvis ser det ud til at ”skuden” efterhånden er ved at være manøvreret ind på mere smult vande, men man skal forstå, at der skal stærke folk til for at holde den sejlende, så længe man stadig befinder sig i en pionerperiode.


Det er ikke nemt at blive enige om fortiden. Den er sket, men alle ser ud til at kunne gøre noget positivt for fremtiden og det kan vi alle bruge til noget.


Men uden bl.a. Jens og Marianne havde der ikke været nogen fremtid for dansk Westernridning



Ingen kommentarer:

Send en kommentar