søndag den 5. november 2006

En hest i mobilen?

Til et voksende antal mobiltelefoner kan man installere temaer, ringetoner, programmer, spil mm. for at personliggøre sin mobil telefon.

Jeg har fx downloadet og installeret en håndfuld af disse fra mobilportalen Mobile9, hvor en masse nørdede brugere har uploadet ting til siden som vi andre herefter kan få glæde af. Her iblandt denne galoperende hest, som i animeret form galoperer ud over en endeløs græs eng:

Jeg kunne forestille mig at nogle telefoner var sværere at installere på end andre, og har kun kendskab til hvordan det foregår på min egen Sony Ericsson K750i (dejlig telefon i øvrigt). På min er det blot at overføre filerne vha det medfølgende USB kabel, bluetooth eller infrarød port, lægge dem i "Themes" mappen, og derefter vælge det ønskede tema i mobilens menu.Jeg frygter at enkelte af de uploadede temaer, ringetoner mv er udviklet vha. materiale der bryder reglerne om copyright. Jeg er ikke sikker på at alle de kunstnere der medvirker i enkelte ringetoner på siden har givet tilladelse til det, og er heller ikke sikker på at større virksomheder har givet samtykke til at deres logoer og produkter medvirker i baggrundsbilleder, screensavere mv.


Dette bør man have i baghovedet, og være lidt kritisk, inden man fylder harddisken med de utroligt mange sjove, spændende og sprælske indslag der findes på www.mobile9.comIngen kommentarer:

Send en kommentar