onsdag den 29. november 2006

Ratata's Reality - Nr. 3

Hvad skal vi gøre!!!???

Ak ja den der sygelige westernfeber er sneget sig ind over grønskollingerne. Skulle vi forsøge at finde nogle rideskolekrikker eller måske gøre det totalt vilde købe vores første hest. Uha da da


Det blev lige pludselig kompliceret!


Rideskolekrikkerne indenfor western svømmer man jo ikke ligefrem i, så næste step, vi røver en bank og finder en hest.Når man sådan sidder og kigger på det ene billede efter den anden, ser de jo alle sammen lækkerbasen ud. Men her dukkede der et totalt forvirrende billede op når vi søgte på Hestenettet! Er I klar over hvor mange heste der har talent for westernridning!!!!


Nu er jeg jo ikke lige verdens klogeste på heste, men der opstod et ligesom en strøtanke om ”vi prøver sgi’ at sælge vores Skoda som Ferrari”, hvordan pokker kunne folk vide det, når der stod i annoncen, at krikken havde reddet dressur! Det må være noget med glaskugler og Trixia.


Det var mærkeligt – en anden ting var så ”hvordan pokker kan alle de der heste være gode potientaler til et eller andet”: Jeg er jo lidt snu engang imellem det er man jo som status af en fængelshund, hæ så jeg tænkte - noget pænt skal de jo skrive, men også der må der da være mandagsudgaver. Nu har jeg en fortid som opdrætter af nogle helt andre dyr til Nordisk mesterskabs plan. Her kunne man nogen gange sætte de bedste dyr sammen og vupti så har man lavet noget, som ikke kunne bruges til showplan. Var heste en undtagelse fra reglen??? Var vi forvirret, så blev vi endnu mere forvirret. Man skal lade være med at blive snu….Fik snakket med en hel masse som meget gerne ville sælge heste til os. Der var ikke grænser for hvad vi blev tilbudt. Hmm det var noget rod, vi oplevede meget at junglen blev større og større.


Vi tog til flere shows fik snakket med hestesælgere, men den røde tråd blev ikke lige sådan lagt for dagen…


Så var der kun en ting at gøre, vi ringer til en ven for hjælp til køb. Hun måtte simpelthen hjælpe os, hun kunne da i det mindste sige om alle 4 ben var der, halen sad det rigtige sted og om det var noget snavs vi kiggede på eller ej. Hun rådede os til at starte med en folkevogn i stedet for ferrarien. Det kunne der måske være noget om, vi vidste jo ikke om det var noget – det der med cowboyridningen. Hvis det der westerntrip skulle være helt håbløst, ja så kunne den jo altid bruges til dressur.


Vi endte så med at købe en blandingshest, der havde fået en mdr’s westerntræning. Det måtte jo være godt, den kunne i hvert fald stoppe, når man gryntede sådan noget cowboyagtigt.
FolkevognenGlade var vi - nu skulle der trænes, men først skulle vi lige købe en saddel! Mere følger om det der med den saddel.


Ja så må jeg jo sande at godt nok er jeg lidt dum, men lidt har jeg da fundet ud af, så her:WARNING bør ikke læses hvis du ikke er til seriøse ting, spring fluks videre til der hvor det 1. ord er ÅH


Her kan du evt. klippe det kedelige ud…--------------------------------------------------Ratatas hesteshopping opskrift (jeg kan jo tage fejl er jo stadig ny)


Drop de der heste som er alt muligt, hvor der bare står de har talent! Den skal som min. være tilredet.. Ligesom du ved et god håndværkertilbud, hvor du både skal være tømrer, blikkenslager og alt muligt andet på en gang.


Undtagelsen er hvis du har pengekassen fyldt og virkelig vil bruge kassen på træning og atter træning. Kort sagt bliv som Daltons og snup flere banker du får brug for det.Skal du have trænede hest skal du måske mere kigge efter, om hvor lang tid de har været i brug som westernheste. Halter tæller ikke på den konto, mere om hesten har været brugt til de forskellige klasser i westernridning. F.eks pleasure, trail. Der er flere gode heste som ikke nødvendigvis er quarter, paint eller appaloosa, heste der bliver sluppet efterhånden som ejeren vil noget mere.


Du kan evt. tage kontakt til nogle klubber om de vil være dig behjælpelig med hvad du skal lede efter.En stor mulighed er at bruge westernportalen, skriv et indlæg om hvad du leder efter. Mange herinde har rimelig god fod på hvad der er af heste rundt omkring som er til salg.


Er du til den lidt meres eksklusive slags altså quarter, paint eller appaloosa så led ikke kun efter dem på hestenettet, kig forbi på klubsiderne selvfølgelig men ikke mindst her på WP.


Prøv at finde en som kender til westernverdenen som hjælper til dit køb, der er flere herinde som gerne hjælper. Du kan evt. skrive en efterlysning på en hjælper.


Skal du bruge en hest til show kan det godt betale sig at bruge penge på en meget heste-westernkyndig person, som dit 3. øje ved besigtigelse, han/hun vil kunne sige om der er noget western i den hest også ifht hvad du vil bruge den til.


Overvej om det ikke var bedre at finde en part, problemet er at man ikke altid ved hvor man skal starte, men man kan jo sætte en annonce i, hvor der normal er part annoncer.


Her slutter det kedeligeÅh
nej nu blev jeg for seriøs, det går ikke man bliver helt udmattet af at tænke, jeg tror lige at vi må tilbage til det der med grønskollingerne. Alle i flokken er nu enige om at vi nu er på vej, vi har hesten, viljen til at kaste os ud over de åbne stepper men men hesten vil bare en ting den løber som om den har 5 pumaer og 2 stinkdyr efter sig….noget må gøres


Forsættelse følger….Ingen kommentarer:

Send en kommentar