mandag den 6. november 2006

Trailens ABC... Del 5

Har du prøvet nogen af øvelserne? Virker det?Har du lyst til lidt mere, så følger her del 5, som er det sidste.

Drej 360 grader i en boxDu kan blive bedt om at dreje 360 grader eller mindre i en box, når du deltager i trail. Boxen er som oftest lavet af 5' - 7' bomme eller pæle.Træd ind i boxen og vent, når du træner. Drej til næste hjørne. Vent og lad din heste stå et øjeblik. Brug nu dit venstre ben lige bag gjorden for at flytte hoften til højre, mens du samtidigt fører dens hoved og skuldre til venstre for at lave et kvart "drej". Hvil og ros hesten. Lav nu et kvart drej mere på samme måde. Fortsæt sådan til du har drejet hele vejen rundt, 360 grader.


Hesten skal dreje om sin egen midte. Den skal ikke dreje som en Reininghest. Gør det langsomt fra hjørne til hjørne, mens du lærer hesten at vente på dine signaler.


Når du shower rider du ind i boxen som beskrevet i dit pattern. Når alle 4 ben er i cirklen, drejer du som beskrevet og forlader boxen som beskrevet, i en let og glidende rytme. Hesten må ikke ramme bommene. Du kan blive bedt om at jogge eller galopere gennem boxen før du skal lave et "drej". Eller du kan blive bedt om at jogge ind i boxen stoppe og dreje. Der er flere variationer. Øv dem alle sammenProblemerRammer din hest bommene?Brug dine tøjler for at begrænse hestens fremad drift, når den drejer. Drejer den for hurtigt? Øv dig i at flytte fra hjørne til hjørne igen og igen. Stil evt. hesten i boxen og stå stille. Tal med en ven og brug lidt tid. Få hesten til at tænke på noget andet.Tripper hesten eller snubler når den galoperer gennem?Sørg for bommene eller pælene er 7'. Når de er det kan du også jogge gennem da 3,5 jo er det halve af 7'.
Rigtig god fornøjelse med dine trail øvelser.Husk altid at give dig god tid og lad hesten få lov til at forstå dine ønsker.


Øv dig, øv dig, øv dig..... det giver dig og din hest mange gode timer.Ingen kommentarer:

Send en kommentar