mandag den 15. januar 2007

Broken Trail DVD

Prod. 2006 miniserie


Instrueret af Walter Hill

Under filmen Open Range blev idé’ en til Broken Trail skabt.Her føres vi igen tilbage til århundrede skiftet nærmere 1898. Den ældre cowboy Prentice Ritter (Robert Duvall) opsøger sin nevø Tom Harte (Thomas Harden Church) efter søsterens/moderens død. Ritter vil hjælpe sin nevø med at komme ud af sit hårde liv som kvæg rancher. For at kunne starte et nyt liv op skal der skaffes penge og beslutningen bliver taget, at opkøbe en stor hesteflok for at føre den nord på via en de kendte trailspor. Planen er at sælge dem til hesteopkøbere fra hæren.Men planer bliver ikke altid som man har planlagt. De 2 cowboys skal ud på en lang rejse og undervejs render de ind en lille gruppe af kinesiske piger, som de må tage sig af.På denne tid blev mange kinesiske piger handlet til bordelvirksomhed hvor de havde en meget kort levetid.Hvad der sker undervejs skal jeg ikke beskrive, men kun sige at plottet holder godt hele vejen igennem. Filmen er fin balance mellem den rå virkelighed og lidt humor i blandet.

Citater fra filmen:Tom Harte: [after killing the man who stole from them, Harte returns to find his uncle teaching the girls English] “So I went and got our horses and our money... had to stretch a fella... and you start a finishing school for Chinese girls”.


Prentice Ritter: “We're all travelers in this world. From the sweet grass to the packing house. Birth 'til death. We travel between the eternities”.Filmen er fremstillet som miniserie, dette gør at der har været tid til at dvæle lidt mere i roen og de små historier, som springer ud af historien undervejs. Billedmæssigt er der nogle utroligt flotte hestescener med billeder af kæmpe hesteflokke, som der nok kun kan være plads til et sted – på de åbne vider.Filmen er indstillet til 3 golden globes og 3 andre priser.Pris ca. 198,-Ingen kommentarer:

Send en kommentar