fredag den 12. januar 2007

Open Range DVD

Prod. 2003


Klassisk westernfilm


Bla. Instrueret af Kevin Costner


Kendte skuespillere: Robert Duvall, Kevin Costner, Annette Benning

Filmen baserer sig på tiden hvor man drev kvæg uden at have et fast bosted. Vi møder makkerparet Boss og Charley (Robert Duval og Kevin Costner), som er kvægryttere. Disse er gode cowboys som passer sit og deres kvæghjord indtil de efter et stort regnvejr bliver nød til at tage ind til den lokale by hvor de møder de lokale kvægranchere. Byen bliver styret hårdt af en kvægbaron, som har drab og korruption på dagsordenen.



Kvægbaronen er ikke glad for de ”Freerangers” og dermed er det klassiske plot i gang. De gode mod de onde. Det viser sig så undervejs at de gode måske ikke helt har været gode altid.



Den ene af heltene må undervejs sande at gode kvinder ikke hænger på træerne og enhver cowboy med respekt for sig selv bør slå sig ned når muligheden byder sig. Den gode kvinde i historien spilles af Annette Benning, som spiller en udmærket rolle som den milde kvinde som dog kan udvikle sig som den beslutsomme og modige kvinde, når forholdene byder sig.



Filmen er en rigtig god western med flotte optagelser, skuddueller (som måske er lige overproportionerede nok) og en meget sikker skuespillerpræstation fra specielt Robert Duvall.



Bonus materialet er lidt interessant da man får en gennemgang af Open Range begrebet, samt udviklingen i årene fra ca. 1850-1900. Desuden får man en lille fortælling om navngivne personer som levede i det vilde west, heriblandt 2 kendte kvinder.





Filmen har vundet Western Heritage Awards for Outstanding Theatrical Motion Picture



Pris ca. 50,- over nettet.



Anmeldelse af Pia Lund



Ingen kommentarer:

Send en kommentar