torsdag den 8. marts 2007

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til boykot af rodeoshow

Dyrenes Beskyttelse beklager, at justitsminister Lene Espersen ikke finder grundlag for at "antage, at et rodeo-


arrangement i alle tilfælde vil indebære en overtrædelse af dyreværnslovgivningen" og udstede generelt forbud mod rodeoshow i Danmark

- Det ændrer ikke ved Dyrenes Beskyttelses principielle holdning. Rodeoshow er en uantagelig og meningsløs brug af dyr. En sikker måde at stoppe for rodeoshow i Danmark, er at boykotte showet, så der ikke er økonomisk grundlag for at gennemføre det, siger Ole Münster, direktør i Dyrenes Beskyttelse.


Dyrenes Beskyttelse må afvente det konkrete planlagte rodeoshow i Parken. Dyrenes Beskyttelse vil sende en dyreværnsinspektør til showet, som vil tage stilling til, om der i forbindelse med afholdelse af rodeoshowet er overtrædelser af dyreværnslovens § 17.I svaret til folketinget anfører justitsminister Lene Espersen, "at spørgsmålet om, hvorvidt et rodeoshow vil være i overensstemmelse med dyreværnslovens regler, herunder lovens § 17, hvorefter et dyr ikke må bruges til fremvisning mv., hvis dyret herved påføres væsentlig ulempe, må afgøres på grundlag af en konkret vurdering af det enkelte rodeoarrangement, herunder hvilke rodeodiscipliner der anvendes i forbindelse med gennemførelsen af arrangementet. Der er efter Justitsministeriets opfattelse således ikke grundlag for at antage, at et rodeoarrangement i alle tilfælde vil indebære en overtrædelse af dyreværnslovgivningen."
Yderligere oplysninger: Ole Münster, direktør, Dyrenes Beskyttelse, telefon 40 96 68 24(Kilde: Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse)Ingen kommentarer:

Send en kommentar