onsdag den 9. maj 2007

Aflysning af rodeo i Parken er en sejr for dyrevelfærden

Dyrenes Beskyttelse kan med glæde konstatere, at det planlagte rodeoshow i Parken er aflyst.

Grunden skulle være, at arrangøren og Parken har været udsat for trusler, at sponsorerne ikke længere bryder sig om den kritiske omtale og at dette stykke "ægte amerikansk kultur" har været så svært foreneligt med den danske dyreværnslov.



- Showet kan ikke afholdes i overensstemmelse med dansk dyreværnslovgivning. Selv hvis der ikke skete overtrædelser af dyreværnsloven under selve showet, kan den forudgående træning af de optrædende dyr ikke foregå uden væsentlig ulempe for dyrene, siger Ole Münster, direktør i Dyrenes Beskyttelse.



- Dyreværnsrådets faglige grundlag for at udtale sig om rodeo er smuldret væk, fordi der er kommet nye oplysninger frem om træningsmetoderne, der indlærer betingede reflekser ved brug af strøm. Det er blevet mere og mere klart, at Copenhagen Rodeos "tilladelse" til at afholde rodeo er i strid med dyreværnsloven, siger Ole Münster.



- Det er klart, at hverken Parken eller sponsorerne kan holde til, at deres image bliver skadet af den megen berettigede kritiske omtale, rodeo har fået. Det kan undre, at de overhovedet stillede op i første omgang, siger Ole Münster.



- Dyrenes Beskyttelse tager i øvrigt skarpt afstand fra trusler mod personer, organisationer eller virksomheder. Det er ikke seriøst dyreværnsarbejde, siger Ole Münster.



(Kilde: Nyhedsbrev, d. 9. maj 2007, fra Dyrenes Beskyttelse)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar