onsdag den 9. maj 2007

Rodeoet i PARKEN sadler af

Arrangøren af Copenhagen Rodeo aflyser eventen til sommer.

”Rodeoet handler ikke længere om dyrevelfærd for os, men om menneskelig velfærd. Jeg kan som arrangør ikke længere byde hverken samarbejdspartnere, sponsorer, ansatte eller min familie at lægge ryg til de mange beskyldninger og de både åbenlyse og latente trusler, vi modtager. Det er det ikke værd. Det er jo bare et rodeo”, siger Karsten Østergaard.



”Det er desværre ikke lykkedes os at trænge igennem hos en række medier og dyreværnsorganisationer med budskabet om, at rodeoet hverken er tyrefægtning eller grisetransporter. Det var ment som et stykke unikt, amerikansk kultur, som man aldrig tidligere har set i Skandinavien, selvsagt tilpasset dansk lovgivning. Rodeo finder sted hver eneste dag i USA og Canada, under gode og ordnende forhold, udført af professionelle og ansvarsbevidste cowboys. Det var det, vi ville have vist i PARKEN”, fortæller Karsten Østergaard.



”Vi startede med at sikre, at dyreværnsloven kunne overholdes. Vi fik Dyreværnsrådet til at opstille en række præmisser, Justitsministeren udtalte, at rodeoet kunne afvikles inden for lovens rammer, Københavns Politi gav os tilladelse til at afholde rodeoet, og landets eneste professor i dyrevelfærd bakkede fuldstændigt op om eventen. Selv nu, hvor vi må opgive at gennemføre eventen, kan vi ikke se, hvad vi skulle have gjort anderledes”, udtaler arrangøren, der garanterer, at alle, der har købt billet, kan få deres penge tilbage hos Billetlugen.



”Kort fortalt har jeg erfaret, at der nærmest er en religiøs fanatisme omkring dyr. Her gælder almindelige retsprincipper ikke. Alene anklagen gør, at man er skyldig. Vi kan tilbagevise samtlige anklager mod Copenhagen Rodeo og alle vores samarbejdspartnere, men det er ligegyldigt. Uanset hvad vi gjorde, var vi dømt på forhånd. Det har været uvirkeligt at befinde sig i”, siger Karsten Østergaard.




Med venlig hilsen


Karsten Østergaard


Arrangør



(Kilde: Nyhedsbrev, d. 9. maj 2007, fra Copenhagen Rodeo)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar