onsdag den 25. juli 2007

Blues Starlight – en Quarter Pony erobrer Tyskland

Hidtil har man til de store westernshows skulle kigge langt efter ponyer.

I USA har man siden 1970 haft Quarter og Paint ponyer som er specielt avlet til børn og unge, det er indtil nu ikke noget man har haft glæde af i Europa. Bortset fra enkelte ”vilde” forsøg med at krydse tilfældige ponyracer med Quartere af knap så god kvalitet, som grundet manglende kvalitet ikke rigtig har kunnet klare sig til de store westernshows i Tyskland.For 4 år siden kom Dieter Hämmerle fra Red Rock Ranch ved Freiburg på en idé, hvorfor ikke bedække en top ridepony hoppe med en top quarter hingst?


Den 1. april 2003 kom der et lille hingsteføl til verden.


Blues Starlight blev som 2 årig solgt til Karin Tillisch (som træner show heste).
Blues Starlight (Foto: OXP)I Januar 2006 blev Starlight sendt i træning hos Sita Stepper. Sita Stepper er en af de mest succesfulde Westernryttere i EWU, som er kendt for sine meget hestevenlige træningsmetoder.


Hun er flere gange Tysk mester og Europamester i flere westerndiscipliner. Allerede i sit første trænings- og stævne år 2006 fik den 140 cm høje hingst flere gode placeringer:


Herunder Landesmeister Junior Reining ved EWU Baden Würtenberg, og det som den eneste pony i klassen.


Det blev til in ROM i den Internationale Quarter Pony Association. Få måneder senere fik han point nok til sin EOH titel og blev i 2006 High Point Champion i kategorien Western.Sin største optræden havde den lille hingst dog på Americana i september 2006.
Blues Starlight (Foto: www.quarterponyassociation.com)I USA er der registreret ca. 5000 Quarterponyer, og antallet vokser hastigt da der er stor interesse for dem.Stangmålet er mellem 120 og 145, og de fleste quarter ponyer er rigtige miniature udgaver af quarteren. De er ekstremt robuste, atletiske og har en høj levealder.


Hos quarter ponyerne er der også speciale avlsliner med Pleasure, Reining, Cutting, men også Dressur og springliner.Læs mere om Blues Starlight på Wittelsburger.com(Kilde: Wittelsburger.com)Mere info:


www.blues-starlight.com


www.shadow-show-team.com


www.pegasus-system.comIngen kommentarer:

Send en kommentar