onsdag den 23. januar 2008

NSBA klasser til dette års Paint shows

Godt nyt til alle der rider Pleasure, Hunter eller shower deres unghest i Longe Line. I år vil PHCDK udbyde disse tre klasser i NSBA regi for første gang.

NSBA Scandinavia er en forening, hvis formål er at fremme interessen for western pleasure og hunter under saddle i Skandinavien. De seneste år er klasser som trail, western riding og longe line også blevet en del af NSBAs showprogram.



Klasserne er åbne for appaloosas, quarters, paints, breedingstocks og allbreeds. Klasserne har ikke altid været åbne for all breeds men i 2007 besluttede man at åbne op for alle racer for at gøre interessen større for klasserne og de amerikanske racer.



For at deltage i en NSBA-klasse skal både rytter, hest og hestens ejer være medlem. Man kan lave medlemskab på www.nsba.se eller på stævnepladsen. Fra og med 2008 skal alle heste have licens. En hestelicens laves kun én gang og gælder hele hestens liv.



I NSBA rider man ikke efter point som i AQHA eller APHA, men i stedet efter pengepræmier som fordeles således:



65 % af de totale start udgifter pr. klasse skal fordeles til udbetaling til rytterne, efter denne model. Der vil være rosetter til 1, 2, 3 pladsen.



NSBA er altså Pleasure/hunter verdens svar på NRHA som danske reining ryttere er en stor del af.



Alle hesteracer er altså velkommen selvom klasserne afholdes af PHCDK.



Spørgsmål eller kommentarer kan rettes til Mia Haugsted på mia@mia-haugsted.dk





Ingen kommentarer:

Send en kommentar