torsdag den 22. maj 2008

Hjørring Dyrskue - Hesteshow og grillaften

D. 20.-21. juni

Kvadrilleridning med både ryttere og vogne forspændt oldenborgheste samt stridsvognskørsel med jyske heste er nogle af de nye indslag i det store hesteshow ved Hjørring Dyrskue. Hesteshowet finder sted fredag aften, men nogle af opvisningerne vil også kunne ses i ringene i løbet af de to dyrskuedage.



Hovedattraktionen ved hesteshowet bliver dog gardehusarernes opvisning med 23 heste, pauker og flotte uniformer. Gardehusarerne vil i løbet af dyrskuedagene ride patrulje på pladsen og en procession ind gennem Hjørring by.



Hesteshowet starter med en åbningsparade med de bedste af de udstillede heste på dyrskuet, hvor de forskellige racer bliver kommenteret. Paraden binder showet sammen med dyrskuet og understreger, at heste på den ene side er hobby og sport, på den anden side et erhverv med avl og produktion.



I løbet af hesteshowet vil publikum opleve alle ridesportens facetter. Der bliver en springopvisning med avlshingstene Blejsbjergs Cooper og Volstrups Casillas fra Stutteri Volstrup ved Henning Jensen. Der bliver dressuropvisning med både ponyer og heste. Miniatureforeningens showteam opfører ”The Chaplin Way”, og Mogens ”Pisk” giver en cowboy-opvisning. Fart over feltet bliver der både under stridsvognskørslen, og når Vendsyssel Køreforening stiller op til kapkørsel mellem et hesteforspand og en ATV (4-hjulet motorcykel).



Forud for hesteshowet indbyder kødkvægsudvalget igen i år til kæmpe grillaften. Sidste år blev grill-arrangementet så stort et tilløbsstykke, at der blev udsolgt af bøffer, så i år er der bestilt endnu flere bøffer hjem – hele 1500 lækre kalvesteaks. Menuen inklusive salat, kartoffelsalat og friskbagt brød sælges for kun 70 kroner. Spisebilletterne kan købes i tombolaen på dyrskuepladsen. Grill-arrangementet starter 16.45 og slutter en halv time før hesteshowet kl. 19.




Handicaprytteren Line Thorning Jørgensen var et af trækplastrene på sidste års hesteshow, der samlede 3000 tilskuere omkring den store ring på Hjørring Dyrskue.



Yderligere oplysninger hos dyrskueansvarlig Karin M. Larsen, tlf. 21 49 27 42, eller formand for hesteudvalget Kathrine M. Jensen, 98 99 82 86.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar