fredag den 13. juni 2008

Kvægclinic flyttet

Vi har desværre været nød til at aflyse/flytte vores kvægclinic med John Jensen.

Vi skulle køre clinicen denne weekend (14.+15. juni), men grundet et kværke udbrud har vi valgt at flytte arrangementet.



Kvægclinicen afholdes derfor den 27.+28.+29. juni. Yderligere info og tilmelding til Mette Andersen, littlesranch@mail.tele.dk, 51 38 71 56



Vores dyrlæger forstår ikke at vi har fået et udbrud igen (vi havde kværke hvor alle heste blev ramt for nogle md. siden). Vi har overholdt alle restriktioner + mere til. Desinficeret, haft karantæne og podet samtlige heste efter 3 ugers karantæne (dyrlægerne har været meget imponeret over hvor meget vi har gjort). Dyrlægerne er p.t. ude for at komme i stalde og opleve kværke i besætninger der ikke har haft kontakt til fremmede heste i 5 år! Hesten, der hos os, har fået udbrud kom i vores stald sammen med ejerens anden hest. De kom fra en stald uden andre heste og landede her 5 uger efter vores karantæne trådte i kraft – altså 2 uger efter ophør af vores karantæne. Den ene af ejerens heste blev kort efter forkølet og derfor podet for kværke, podningen viste sig heldigvis at være negativ. Den anden hest fik efterfølgende forkølelse og efter en uge bylder. Den blev selvfølgelig podet OG isoleret og i onsdags fik vi at vide det var kværke. Begge heste har været isoleret i 14. dage nu. Dyrlægen har sagt god for at de raske heste må komme ud herfra om en uge (de har været isoleret fra de syge heste i 3 uger til den tid). De 2 heste der er isoleret skal stå isoleret i ca. 3 uger endnu – vi vælger at isolere dem længere. Dyrlægen har også sagt ok for at vi afholder kvægclinicen – men vi har valgt den sikre vej; at aflyse. Desuden er dyrlægerne overbeviste om, at den eneste grund til at den ene hest har fået et udbrud, er at den var svækket inden den kom her (den har haft hovbyld og noget betændelse i benene). Da vi har desinficeret og gjort alt vi kan, er vi og dyrlægerne overbeviste om at ingen raske heste vil få kværke her.



Med al den kværke der florerer rundt omkring i krogene af Danmark håber vi at alle holder deres heste hjemme hvis der er det mindste snotnæse, feber eller hoste i besætningen – det kan være kværke! Kværke starter med feber, så det vil være en god ide at tage temperatur på din hest hver gang du strigler den.



Vi håber dyrlægerne snart vil tage kværke op til overvejelse igen – lave ens retningslinier og meldepligt, så vi i fremtiden kan føle os mere sikre og trykke når vi drager ud i det ganske land med vores heste.




Little S Ranch



Ingen kommentarer:

Send en kommentar