tirsdag den 10. februar 2009

Roskilde Dyrskue 5. – 7. juni 2009

Hej alle sammen. Så er det snart tid til at melde til Roskilde Dyrskue.

Du kan tilmelde din Paint, Quarter eller Appaloosa fra d.1.marts på www.roskildedyrskue.dkDet er rigtigt sjovt at deltage på dyrskuet med sin hest. Vi hygger os indbyrdes og møder en masse hesteinteresserede mennesker, som alle årene har været meget interesserede i vores spændende heste. Det er virkeligt et godt sted at promovere vores amerikanske hesteracer - der er ca. 80.000 mennesker der kommer til Roskilde Dyrskue hvert år.De sidste to år har vi haft æren at være med i ”Det store hesteshow” der vises flere gange i løbet af skuet. Her var vi med til at vise westernridningens discipliner, men desværre har vi i udvalget set os nødsaget til at aflyse showet i år pga. manglende interesse blandt rytterne for deltagelse. MEN men men men! I stedet har vi tænkt os at fokusere endnu mere på det sociale sammenhold blandt udstillerne i år. Vi vil derfor forsøge så vidt muligt at campere sammen og rigtigt hygge os med grill om aftenen.Det er desværre ikke alle heste der kan tilmeldes og udstilles på Dyrskuet, kun avlsheste. Med avlsheste menes (ifølge reglementet) følgende heste:1. Afkomspræmierede hingste:


a. Hingste med afkomspræmie I kl. 2. gr. (22) og derover (dog kun til præsentation året efter afkomsfremstillingen).


b. Hingste til præsentation, der møder med afkomssamling på skuet.


2. Hingste på 6 år og derover.


3. Hingste på 4 og 5 år.


4. Hingste på 3 år.


5. Hingste på 2 år.


6. Hopper på 4 år til og med 12 år med eget føl ved siden. Føllet skal kunne få udstedt afstamningscertifikat på Landskontoret for Heste.


7. Hopper på 6 år og opefter, uden eget føl ved siden, der udstilles i samling.


8. Hopper på 4 og 5 år, som ikke foler i indeværende år, kan kun udstilles, hvis de deltager i en samling eller gangartskonkurrencen.


9. Hopper på 3 år, der ikke foler i indeværende år.


10. Hopper på 2 år.


11. Samlinger efter hopper, mindst 3 stk. eventuelt inkl. moderen. Al afkom skal være mindst 2 år gamle.


12. Hoppefamilie, mindst 3 generationer i lige linie - mindst 2 år gamle.


13. Samlinger efter hingste, mindst 5 stk. - mindst 2 år gamle. For at kunne udstilles i en samling skal dyrene være udstillet som enkeltindivid. Hopper over 12 år kan udstilles, hvis de indgår i en samling.Da vi er en specialrace, har vi valgt at fremvise hestene i Halter til vores bedømmelse, og vi har vores egen dommer med til konkurrencen. Selve bedømmelsen ligger som regel omkring fredag middag.


Hvis hesten scorer høje points i bedømmelsen kan den komme med i fælleskonkurrencen i sin kategori, fx bedste 2 års, bedste 3 års hoppe og bedste føl og bedste hingst over 4 år. Dette indebærer, at vores heste bliver bedømt af 5-7 dommere udvalgt af Dyrskuet på lige få med de andres racers bedste dyr.Du er velkommen til at skrive på bolsen@privat.dk hvis du har spørgsmål.Ingen kommentarer:

Send en kommentar