mandag den 6. april 2009

Stop - Kick Stop

Sidste nye tiltag for at forhindre hestes naturlige adfærd er netop lanceret med en helsides annonce i Ridehesten/Hippologisk. En gummiplade der giver stød. Dyrenes Beskyttelse tager afstand fra produktet.

Gummipladen, den såkaldte Kick Stop, hænges op på boksvæggen og giver hesten et stød, hvis den sparker på den.



Opfinderen, Simon Thorkelin, hævder i annoncen, at hesten finder dette stød så ubehageligt, at den opgiver sin uhensigtsmæssige adfærd. Hestene bliver hverken bange eller farer rundt i boksen, siger opfinderen. De ophører blot med deres sparken.



Men hvorfor er det nu, at enkelte heste sparker i boksen?



- Alle adfærdsmæssige undersøgelser viser, at det gør nogle heste, og at årsagen i alle tilfælde er frustration af forskellige årsager. Det kan være mangel på motion, uro i stalden, uvenskab med nabohesten osv., fortæller dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse Jens Svenningsen.



- Det må derfor, i stedet for dette tvangsmiddel, være naturligt at løse et sparkeproblem i stalden ved at fjerne frustrationsårsagen i stedet for at straffe hesten i sin egen boks. Boksen er hestens helle, og der hvor den selv bestemmer. Her er det urimeligt at straffe med elektriske impulser.



- At kalde denne gummiplade/strømløsning dyrevelfærd svarer til at give et menneske håndjern på, så det ikke kan klø sig på ryggen og kalde det menneskevelfærd. Det var måske bedre at fjerne årsagen til, at det klør på ryggen, siger Jens Svenningsen.



Det er Dyrenes Beskyttelses opfattelse, at anvendelse af produktet Kick Stop er en overtrædelse af §26 i Lov om hold af heste, der siger, at udstyr, der anvendes som hjælpemidler på heste, ikke må anvendes som tvangsmidler.



(Kilde: Nyhedsbrev fra Dyrenes Beskyttelse, d. 6. april 2009)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar