søndag den 28. februar 2010

DWF Nyhedsbrev nr. 2-2010

Dette er det andet nyhedsbrev fra DWF i år.

Foruden at sende nyhedsbrevene direkte til klubberne, prøver vi også at offentligørere på diverse portaler. I Dansk Western Forening ønsker vi at informere mest muligt.

Konstituering
Kim Christensen har meddelt bestyrelsen, at han med øjeblikkelig virkning, trækker sig som formand og fra sine andre hverv i DWF, grundet stort arbejdspres. Dette har naturligvis ført til en ny konstituering af bestyrelsen og Sportsudvalget.

Bestyrelsen:

* Ny formand: Niels Petersen

* Ny næstformand: Anna Søgaard Hanusova
* Nyt bestyrelsesmedlem: Poul Hansen

Sportsudvalget:


* Ny formand: Anna Søgaard Hanusova

* Ny næstformand: Lene Munk Andersen


Regelbogen
I sidste nyhedsbrev skrev vi følgende; ” DWF er medlemmernes organisation”, og lovede samtidigt at løfte sløret for hvad vi mente med dette.

Sportsudvalget har fået Bestyrelsens fulde støtte til at begynde arbejdet med, at tilrette Regelbogen mod det Tyske EWU (Erste Westernreiter Union Deutschland). Dette er der fire gode grunde til:

1. DWF er en allbreed organisation, der skal vare tage alle ryttere i westernridningen. Det vil derfor være forkert hvis det sportslige reglement tager udgangspunkt i et avlsforbund. Avlsforbundet har til formål at fremme avlen og udbredelsen af en bestemt hesterace. DWF har til formål at udbrede og fremme westernridningen på tværs af alle hesteracer. Altså en klar interessekonflikt.

2. Ved at tilrette reglebogen imod et stort og anerkendt Europæisk western forbund, vil man ikke være udsat for lokale westernpolitiske strømninger. Det vil være det "store billede" der er fremhærskende. Der vil naturligvis være nogle nationale behov og deraf følgende tilpasninger.

3. DWF vil havde en klar defineret fremtidig strategi for udviklingen i den sportslige sektion af foreningen.

4. Regelgbogen vil være rimlig fremtidssikret i forhold til krav fra EU, FEI, EEF samt andre søsterorganisationer. Der vil endda være muligheder for et tættere sammenarbejde med disse organisationer.

Nu skal man ikke tro, at vi bare laver en ren kopi af EWU’s regelbuch. Helt så enkelt er det ikke. For det første, må vi naturligvis tage nogle nationale hensyn, da vi blandt andet ikke har samme medlemsstørrelse. For det andet, vil vi kun kunne gøre dette over en passende periode på nogle år.

Sportsudvalget arbejder hårdt på at overholde dem målsatte deadline på 1. april for den nye regelbog . Som det ser ud netop nu, bliver det Fyns Western Clubs’s stævne den 1. maj, der bliver det første stævne afholdt efter den nye regelbog.

Pointlister
Inden kort tid vil vi henvende os til klubberne og til en stor del af rytterne direkte. Dette for at få verificeret diverse point. Her afhænger meget af en hurtig og præcis response, fra såvel klubber som de enkelte medlemmer. Når dette er gjort, har vi pointlisterne på plads, og kan komme videre på dette punkt.

Hjemmesiden
De tekniske vanskeligheder vi har med hjemmesiden, kan vi ikke løse på tilfredsstillende vis. Derfor har vi besluttet, at starte på en frisk og oprette en ny hjemmeside. Vi forventer med dette at få bedre og hurtiger opdateringer i fremtiden. Der vil på den nuværende side blive nogle opdateringer, og siden vil fungere som en slags overgangsordning. Indtil siden er oppe igen, prøver vi efter bedste evne, at informere mest muligt på den gamle side, samt på alternative måder.

Bestyrelsen er optimistisk med hensyn til fremtiden for Dansk Western Forening. Men samtidigt er vi realistiske nok til at anerkende, at 2010 vil blive et vanskeligt overgangs år for os alle. Vi håber på forståelse og velvilje fra medlemmerne, for kun dette kan sikre at arbejdet bærer frugt..


De venligste hilsner
På bestyrelsens vegne

Lars Toftdahl, sekretær.
Dansk Western Forening

Ingen kommentarer:

Send en kommentar