fredag den 9. april 2010

Nyhedsbrev nr. 5-2010

Dansk Western Forening lovede i sidste nyhedsbrev at regelbogen var lige rundt om hjørnet. Det var den også, så her er den.

Regelbogen 2010
Reglebogen byder på de kendte bedømmelsesprincipper. Her findes der kun små justeringer. Disse findes i et par kvægdiscipliner.

 Men når det gælder den sportslige struktur, har vi nu lagt en fast og målrettet kurs. Vi vil i gennem de næste par år gradvist forvandle DWF, fra at være et halvhjertet forsøg på at ligne AQHA til, at blive en rytterorganisation på samme høje nivau som blandt andet EWU (Erste Westernreiter Union Deutschland).

Dette er ikke sådan noget, der bare kan gøres fra den ene dag til den anden. Derfor har vi også valgt at regelbogen i 2010 skal fokusere på at give vores medlemsklubber og deres medlemmer nogle rimlige rammer for showsæsonen 2010. I 2011 kommer næste skridt og i 2012 skulle vi gerne være helt tæt ved målet.

Hvad er så det nye? Her er nogle stikord:
  • Nogle discipliner er ikke længere pointgivende (Halter og Hunter).
  • Nogle discipliner er nu pointgivende (Walk & Trot i division 4).
  • Nogle discipliner er midlertidigt ikke pointgivende (Team penning & Ranch sorting).
  • Novice Horse er defineret på alder og første start i DWF, og ikke på point.
  • Rytterne inddeles i divisioner.
  • Det vil være muligt at opgradere fra en division til en anden. Enten direkte eller via rideprøver.
  • Hensynet til hestevelfærden betyder at også kvægklasser er omfattet af begrænsninger i antallet af starter pr. dag.
  • Nye regler for Showgodkendelse, med bl.a. krav til udformningen af propositionerne.
  • Enklere krav til arrangøren vedrørende udskrivningen af klasser ved shows.
  • Midlertidige bestemmelser der indeholder særlige regler for 2010.
 Der er altså indført muligheder for, at ryttere, der kommer fra andre forbund, og/eller på grund af deres erfaring og ridemæssige kunnen, kan opnå en opgradering fra beginner (division 4A/B) til amateur (division 3A/B), selvom de ikke har point nok.
Ved FWC’s Spring Breake Show den 1. maj er der for første gang mulighed for at aflægge en sådan rideprøve.

DWF vil fremover ikke stille de samme store krav til klubber der arrangere shows, om antallet af klasser, divisioner og lignende. Det betyder i alt sin enkelthed, at hvis en klub vil holde et show en onsdag aften med bare pleasure klasser, så er dette nu muligt. Masser af frihed og fleksibilitet.
Dog er der fortsat nogle krav til de klubber, der ønsker at holde mesterskaber, det være sig Danmarksmesterskaber eller landsdelsmesterskaber, her vil der i midlertidige bestemmelser være nogle mindste krav der skal overholdes.

I 2011 vil vi tage næste skridt i tilpasningen af regelbogen. Der genindføres rytterlicens, og vi begynder også på registeringen af hestene.
Med regelbogen for 2012 vil vi havde flere divisioner, og den endelige struktur, der sikre os, at DWF er en rytterorganisation, vil være endeligt på plads.

DWF har været i en alvorlig og dyb krise. Udviklingen af regelbogen, med en langsigtet strategi, er bare et af de mange tiltag, der må til for at vende den negative udvikling. I løbet af de næste par år vil vi gennemføre flere strukturelle ændringer i DWF. Repræsentantskabet må gennemføre nogle nødvendige vedtægtsændringer og økonomien må bringes tilbage på rette køl. Opgaverne er mange, men vi er på rette vej.


De venligste hilsner
På bestyrelsens vegne
Lars Toftdahl, sekretær.
Dansk Western Forening

Ingen kommentarer:

Send en kommentar