torsdag den 27. maj 2010

Verdensshow på Hjørring Dyrskue

Hesteshowet på Hjørring Dyrskue satser stort i år med verdensstjerner og de bedste danske inden for bl.a. military, dressur, kvadrilleridning og kapkørsel.

Hesteshowet på Hjørring Dyrskue fredag 18. juni kan i år præsentere et verdensnavn, nemlig Jean-Marc Imbert fra Frankrig, der vil vise 30 minutters højdepunkter fra showet ”Legenden fra Java”, som har turneret verden rundt og er blevet set af 2,5 mio. mennesker. Opvisningen, der bliver den eneste i Danmark, omfatter syv-otte heste og adskillige artister.

 Jean-Marc Imbert er især kendt for sin fantastiske frihedsdressur og sin enestående kommunikation med hestene. Med stemme og navnlig kropssprog får han sine heste til at udføre selv de sværeste øvelser.


 Men der er også fart, fest og farver i det franske show. Blandt andet kan du opleve en ungarsk post (rytteren står på to heste) redet i et hidtil uset tempo samt halsbrækkende akrobatik på, under og omkring hesten i fuld galop.

Fart under feltet bliver der også, når Lærke Larsen fra Klithuse Military Klub viser nogle af de præstationer, der har gjort hende til flerdobbelt dansk og nordisk mester i military. Og farten er det helt essentielle, når der senere i showet bliver kapkørsel med hestevogne.

Elegancen er til gengæld i højsædet, når Betina Jæger rider kür på avlshingsten Stuntmann af Hvarre, og hos danserne og hestene fra Frieser Nord. Elegance og koordination kommer endvidere flot til udtryk i oldenborgkvadrillen med både ryttere og vogne.

Det grundlæggende tema for hesteshowet på Hjørring Dyrskue er at vise de mange måder, vi bruger heste på – arbejdsmæssigt, sportsligt og som hobby. Showet indledes således med en parade af de heste og samlinger, der er udstillet på dyrskuet. Desuden bliver der en særlig præsentation af de røde hesteracer, haflinger, jyder og frederiksborgere.

Hesteshowet speakes af Casper Cassøe, der vil være garant for, at også ikke-hestekyndige får fuldt udbytte af de forskellige opvisninger og præsentationer.
Du kan læse mere om dyrskue og hesteshow samt se video med Jean-marc Imbert på www.hjorringdyrskue.dk
___________________________________________________________________________
Du får yderligere information om hesteshowet hos formand for hesteudvalget i LandboNord, 
Kathrine M. Jensen, tlf. 98 99 82 86 eller 29 66 67 02.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar