tirsdag den 29. marts 2011

Træt af trailertyve?

DANBIT A/S gør nu en indsats for at stoppe tyve, der stjæler materiel, såsom hestetrailere, staldkat, bobcat, ridebanemateriel og foder hvad enten det er i silo eller udendørs opbevaret.

Hvorfor er det for let for tyven?
Det meste materiel placeres afsides og kan derfor forholdsvis ubemærket afhentes af lyssky personer. Selv om det er fastlåst, er det ikke noget problem for tyvene.

Er overvågning løsningen?
Ja og nej. Med god kameraovervågning kan optagelser vise hvad der sker. Problemet er bare, at det ikke forhindrer tyveriet og at tyven ofte ikke bliver fanget, da han har maskeret sig.

En udendørslampe med føler?
Ja og nej igen. Princippet er godt nok. Det handler om at stresse tyven, så han opgiver. Han skal vurdere, at arbejdet skal afbrydes nu, for ellers bliver han opdaget. Lys, der tændes, afslører nok tyven, hvis naboer eller forbipasserende bemærker det, men de fleste vil ikke undres og næppe undersøge det. Det ved tyven og der skal mere til at stresse ham.

DANBITs løsning
DANBIT har udviklet ALARM-AREA1, der tager højde for at tyven arbejder efter principperne:
  • Alt hvad der er aflåst kan åbnes
  • Alt der kan filmes kan sløres
  • Kun af egen drift stopper tyven

Stres tyven ved at maksimere hans frygt for at blive opdaget.

ALARM-AREA1 er en komplet løsning i en boks - lige til at sætte op i nærheden af hvor materiellet normalt placeres. Boksen overvåger stedet ved hjælp af en dobbelt mikrobølge og infrarød følsom sensor. Sensoren føler efter varme og bevægelse i et op til 11 x 11 m stort område og sender en SMS besked, hvis noget registreres. Sensoren er ikke følsom for dyr under 35 kg såsom hunde, katte, ræve og harer, så fejlalarmer undgås. Modtageren af SMS'en kan, hvis han ikke egenhændigt ønsker at pågribe tyven, sende en besked, der aktiverer den indbyggede sirene for at skræmme tyven, eller sirenen kan aktiveres automatisk.


ALARM-AREA1 er udstyret med batteribackup, så systemet også virker, hvis netspændingen bliver afbrudt. Systemet leveres færdigkonfigureret inkl. GSM taletidskort med ca. 500 SMS’er. Alternative varianter kan tilbydes – f.eks. hvor sensor og sirene adskilles fra styreboksen, eller en variant med større batterikapacitet, så alarmen kan fungere uden netspænding, f.eks. til stævner. Kontakt DANBIT for en pris på specielle varianter.

ALARM-AREA1 kan arbejde sammen med et eksisterende alarmsystem, sådan at overvågningen først sættes i gang når alarmen er aktiveret. Som standard aktiveres og deaktiveres alarmen ved at slukke eller tænde en kontakt.

Systemet kan udbygges med et netværkstilsluttet kamera, så live billeder sendes til en smartphone sammen med alarmen.

ALARM-AREA1 koster kr. 5.195,00 ekskl. moms.

DANBIT (et 100 % danskejet firma, der siden 1970 har leveret professionel elektronikudstyr til de nordiske lande) hjælper gerne med flere oplysninger om produktet på tlf. 56 66 20 20 eller salg@danbit.dk


Venlig hilsen
DANBIT A/S

Lars Peter Andersen
laan@danbit.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar