onsdag den 15. juni 2011

En succeshistorie om en dansk rookie rytter og hans hest

Dette er kunde-respons omsat til en artikel
Mange har sikkert købt en såkaldt færdigtrænet reiner og forventet, at ”nu kører det bare”… altså med hensyn til at vinde rosetter og penge ved NRHA shows.
Måske næsten lige så mange har efterfølgende erfaret, at så nemt at det bare ikke.
Søren Lundberg, der i dag er ejer af hoppen Gigi Spin, har sagt ok til at lade hans ”historie” offentliggøre.

Den handler om rookie rytteren der faktisk ingen erfaring med reining havde, da han købte Gigi Spin som hesten hedder.
Gigi havde tidligere gået flere succesrunder til shows med en mere erfaren reiningrytter og blev derfor af alle, omtalt som en færdigtrænet reiner.
Søren, rookie rytteren, startede faktisk sit første show kort tid efter han erhvervede hesten og har da også haft gode runder med hende. Han arbejdede for sagen og red sin hest næsten hver dag. Men problemerne opstod snart.

  Gigi Spin i et slidingstop med sin tidligere ejer

Frustrationerne
Hesten blev ikke ved med at acceptere Sørens fejlsignaler. Trods undervisning næsten kontinuerligt én gang i ugen, blev det alligevel mere og mere vanskeligt for Søren, at håndtere Gigi. Specielt i showsituationer.
Derfor blev han til sidst overbevist om, at Gigi måtte pudses af eller genoptrænes om man vil, for igen at blive egnet som showhest for ham.

Resultaterne
Gigi var i fuld træning hos Skovrider Reining i godt én måned. Hun blev redet 5-6 dage i ugen og viste snart forbedringer på flere punkter.
Allerede efter godt 2 uger kunne Søren komme forbi og få undervisningstimer på Gigi, sideløbende med at hun blev trænet af Martin Kribs, som er ansat hos Skovrider Reining.
Efter knap 4 uger deltog Søren og Gigi i et mindre show i Haderslev. Blot for at skole Gigi og fornemme, om det var blevet bedre. Søren var nervøs for tilbagegang, men blev positivt overrasket. Det var bedre. Meget bedre.
Så ved udgangen af træningsperioden deltog ekvipagen i 2 klasser ved et træningsstævnet i Brædstrup og vandt begge klasser. Vi er tilbage på sporet!

Konklusionen
Fordi du køber en færdigtrænet showhest, skal du ikke regne med og heller ikke tro, at andre forventer at du selv kan holde den ved lige. Sæt den i fuld træning med jævne mellemrum og få dobbelt så meget glæde af din hest.
Det betaler sig i længden.
Søren er igen på rette vej med sin showhest og er blevet overbevist om, at man bør sætte sin ”færdig trænede” showhest i træning en måned engang imellem, blot for at holde den ved lige. Gigi er også glad igen!

Artikel venligst udlånt af Skovrider Reining  -  www.skovriderreining.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar