torsdag den 29. september 2011

NRHA.DK Pressemeddelelse

Det Nordiske Futurity & Derby 2011 blev en succes på alle måder – også for de danske heste

NRHA.DK besluttede ved generalforsamlingen 2011 at sammenlægge det danske futurity & derby med tilsvarende konkurrence i Sverige, og herefter kalde det for NORDIC Futurity & Derby

Danskerne var med helt fremme i både det Nordiske Futurity og Derby. Dette er første gang at både det danske futurity/derby skulle afholdes sammen og det gav noget forvirring desværre. Ved generalforsamlingen i 2011 blev det i foreningen besluttet at de penge som hingsteejerne havde betalt ind til det danske futurity/derby skulle følge hestene i det kommende Nordiske.
 Altså hvis man tilmeldte sig det nordiske med et afkom efter en ”dansk indbetalt” hingst, ville man have en chance for at få del i penge fra NRHA.DK’s futuritypulje.

Fra Danmark var Christina Johansen / Curb Service og Lotte Vilstrup / Tejons Rockin Rowdy samt Patrick Cappobianco / Exclusive San Badger rejst den lange vej for at konkurrere om pengene.

Klasserne blev afviklet sammen med det Nordiske og man havde derfor flere chancer for at vinde pengepræmie i et og samme ridt.

Det Nordiske Futurity for Non-pro rytterne gav Annette Andersen Lau / Pines Great Whiz en flot 2. plads, men fordi denne hest ikke er et afkom af en hingst som er indbetalt i det danske futurity program vandt ekvipagen ikke penge fra denne præmiepulje. Derimod blev Lotte Vilstrup på Tejons Rockin Rowdy bedste hest efter ”dansk indbetalt hingst”, og rendte derfor med hele puljen på kr. 8.375,-

I det Nordiske Derby for Non-pro rytterne delte Annette Andersen Lau / Chic’n Charm og Christina Johansen / Curb Service 3. pladsen. Det blev afviklet sammen med den danske del, hvor også Patrick Capobianco deltog på Exclusive San Badger. Ud af de 3 var det kun Annette Andersen Lau som ikke red om ”de danske penge”. Derfor kunne Christina rejse hjem med sejren i den danske del og Patrick med en anden plads. De 2 delte altså den flotte præmiepulje på i alt kr. 7.400,-

I det Nordiske Futurity for Open rytterne deltog fra Danmark, Sanne Skovrider / Chinas Last Dunnit. Efter at man først havde udråbt Peter Ljungberg som vinder, blev man gjort opmærksom på en fejl i sammentællingen, og kunne herefter lykønske Sanne med sejren og det flotte trofæ. Lotte Vinstrup / Tejons Rockin Rowdy deltog også i dette nordiske futurity og blev placeret på en 5. plads.

Nordisk Derby Open havde også flere danske med i feltet. Blandt andre Christina og Curb Service som denne gang blev placeret som nr. 7.

Den danske NRHA.DK forening samt futurity udvalgt ønsker alle de placerede rigtig hjertelig tillykke med resultaterne. Især ønskes tillykke til de DANSKE heste som er avlet på hingste indbetalt til det danske futurity.

NORDIC Futurity og Derby 2012
I denne første udgave af det Nordiske Futurity / Derby var der masser af god ridning, men desværre ikke helt så mange heste som vi kunne ønske. Der var ellers både ryttere fra Finland, Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.

Næste år planlægges det at afholde det i Danmark og reglerne for de heste som er avlet efter en hingst som er indbetalt i det Danske Futurity program er meget simple.
Tilmeld din 4 års futurityhest eller 5/6 års derbyhest i det nordiske open futurity/derby 2012. De penge som ligger i den danske futurity pulje følger disse heste. Så hvis du eksempelvis bliver nr. 7 i det Nordiske Open Futurity men i øvrigt er bedst placerede danske hest, så vinder du fra den danske pulje.
Trofæ bliver naturligvis kun uddelt til vinderen af selve det Nordiske Futurity / Derby.

Vi håber på mange ryttere og stor opbakning til næste års arrangement og melder ud omkring dato, faciliteter og så videre så hurtigt som det er fastlagt. Skulle du i mellemtiden have spørgsmål omkring dette, så kontakt gerne foreningen gennem hjemmesiden www.nrha.dk.

Vi har også brug for hjælpere til dette show. Gatepersonale, parkeringsvagter, sekretariatsfolk, ringstewards, sponsorere og alle der kan støtte på den ene eller anden måde.
      

Ingen kommentarer:

Send en kommentar