mandag den 9. juli 2012

WineTour 2012 på Røsnæs

Tag med på en dobbeltoplevelse med Trail- & Horseback programmet.


Dansk Quarter Horse Association ønsker at øge fokus på avlen af Quarter Horses i Danmark samt øge kendskabet til denne "Verdens mest alsidige hest" som ridehest, specielt indenfor western disciplinerne.
For at skabe mere fokus på Dansk Quarter Horse Associations aktivitetsniveau samt højne dette, har Dansk Quarter Horse Association brug for netop din støtte!
Så vil du være med til at bakke op om nye tiltag og aktiviteter i Dansk Quarter Horse Association? Vil du møde andre mennesker med den samme passion – Quarter heste – Syntes du det kunne være fascinerende at tage med på en ride oplevelse i et naturskønt område? Så er dette DKQHA Trail- & Horseback Event med sikkerhed noget for dig. AQHA/DKQHA arrangerer et eksklusivt DoubleHour ” WineTour Trail Event” på Røsnæs ved Kalundborg den 17-19. august.

Her på Røsnæs ved Kalundborg befinder ”Dyrehøj Vingaard I/S”sig.
Læs mere: http://www.dyrehoj-vingaard.dk/, der med sine 25.000 vinstokke er danmarks største producent af dansk vin. Udover Dyrehøj Vingaard ligger også den noget mindre ”Vingaarden”, der indehaves af Erna og Lars Børgager.

DKQHA har fået mulighed for, eksklusivt at tilbyde dig denne dobbelte oplevelse, hvor der rides mellem disse to vingårde, der med hvert deres særpræg vil byde på specialiteter. Det er derfor med stor fornøjelse at Trail- & Horseback udvalget kan udbyde dette eksklusive arrangement til maksimalt 25 DKQHA ryttere.

Ændringer til Arrangementet der vil indeholde følgende program:
 1. Ankomst Fredag den 17.aug.på Vingaarden, Hejrevej 14A, 4400 Kalundborg. Fra kl. 18 med løbende indkvartering, og følgende primitive overnatningsmuligheder:
  1. I stalden på Vingaarden, eller i eget telt.
   (Husk derfor soveposer og liggeunderlag pandelamper, badning vil foregå i havet, håber vejret er til det)
  2. Der vil være opbygget folde/paddocks med strøm til hestene.
  3. Lørdag den 18. aug. Alle deltagere mødes kl., 08.30, hvor der serveres Cowboy breakfast med Cowboy kaffe. Kl. 10:00 vil der være indskrivning og briefing, ca. 10:30 er der afgang mod bakkerne på Røsnæs spidsen. Vi returnerer til Vingaarden hvor der serveres frokost med øl/vand. Derefter rides der mod Øst hvor vi tager en rundtur for at slutte af med at ride til havnen og langs med nordkysten gennem skov og tilbage til Vingaarden. Hvor hestene sættes på fold. Herefter køres der samlet til Dyrehøj Vingaard I/S, hvor der vil være rundvisning og smagning af vinene.
   Bemærk at området er meget kuperet og højtliggende, hvilket vil kunne stille krav til ryttere og heste. Maksimum pace er jog, som gør det muligt for alle at 
   deltage.
  4. Vingaarden lægger senere ejendom til en fashionabel aften hvor der er lagt op til en stor aften med god mad og smagning på nogle af  Vingaardens vine, der serveres til grill maden, som du i øvrigt selv står for. Aftenen vil desuden byde på forskellige overraskelser, bl.a vil der være auktion på et til lejligheden specielt udformet Buckle
   1. Søndag den 19. aug. Serveres en morgen complet i Campen, hvorefter der vil være afgang hjemad med endnu en stor oplevelse på nethinden.
Prisen for hele arrangementet inklusive ridekort, gallamiddag, morgenmad og vinsmagning vil være 999,- DKK/prs. for DKQHA medlemmer og 1175,-DKK/prs. for ikke medlemmer af DKQHA
Overskuddet fra dette arrangement vil som nævnt gå til at øge aktiviteterne af børne- og ungdomsarbejdet i Dansk Quarter Horse Association.

Betaling foregår på følgende måde: min. 500,- DKK indsættes på konto: 7230-00010477870 mrk. ”Winetour 2012” senest 01.aug.2012, restbeløbet indsættes senest 1 uge før arrangementet afvikles.

Tilmelding foregår efter princippet om ”først til mølle”, og skal ske til DKQHA Recreational Advisor Michael Boesen. Send SMS til Mobil: 24416617 med info om ankomst dato og tidspunkt, antal deltagere, overnatningsønsker, deltager på Lørdagens/Søndagens Cowboy breakfast,
senest den 01.August 2012

Trail- & Horseback Riding håber at se de 25 deltagere på dette helt unikke arrangement.

Fakta om Dyrehøj Vingaard
Dyrehøj Vingaard er anlagt i 2008, hvor vi plantede de første 4.000 vinstokke på Dyrehøjgaards sydskråninger. Idag dækker vinarealet ca. 8 hektarer, og er beplantet med ca. 25.000 vinstokke.

Druerne
Druesorterne på markerne er fordelt på 13 forskellige rødvinssorter og 6 hvidvinssorter. Hovedvægten af røde druer er Spätburgunder, Rondo, Cabernet Cortis, Monarch, Baron, Leon Millot og Cabernet Cantor. Af mindre mængde har vi Regent, Cabernet Carol, Bolero, Frühburgunder, Castel og Piroso. De hvide druer er hovedsageligt Solaris, Muscaris, Johanniter og Souvignier Gris og en lille mængde af Helios.

Klimaet
Klimaet på Røsnæs hører til det tørreste og mest solrige i Danmark. I gennemsnit falder der kun 523 mm nedbør pr. år mod landgennemsnittet på 664 mm. pr. år og normalt ligger Røsnæs på ca. 100 solskinstimer over landsgennemsnittet på 1.730 mm pr. år.

Røsnæs
Røsnæshalvøen er en vold af ler, sand, grus og sten, som blev skubbet op under den sidste istid. Røsnæs er den østlige del af en randmoræne, der fortsætter undersøisk til nordspidsen af Fyn. De kalkholdige overdrev på Røsnæs er unikke og har været fredet siden 1924 - en af Danmarks første naturfredninger. Volden, der ligger mellem markerne og fjorden, er et af de fredede arealer.
Læs mere her:
http://www.naturstyrelsen.dk/NR/rdonlyres/4ACF94B7-9015-4F59-9584-A03DFC52BEFE

(Indlæg af Michael Boesen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar