torsdag den 16. august 2012

Definitely Dead - A Wild Western

Definitely Dead er noget så sjældent som en østjysk western. Kortfilmen er instrueret af Jonas Kvist Jensen, og selvom den er optaget midt i Århus så foregår den et sted langt ude på prærien i det mørkeste hjørne af New Mexico. De to danske skuespillerinder Maja Muhlack, og Katrine Beck Ibsen bærer de to engelsktalende hovedroller i denne lille farverige historie om venskab, rivaler og seksløbere.

 Historien 
Definitely Dead er en kort western om den unge kvinde Lex, der tjener til sit ensformige liv som prostitueret i en faldefærdig gammel saloon i den lille by Dead End. En morgen vågner hun op ved siden af en kunde, der i nattens løb er afgået ved døden og har efterladt hende et hav af problemer. Snart bliver hendes rival og kollega Nellie indblandet, og situationen spidser for alvor til. Men da en betragtelig sum guld dukker op midt i rodet, og den afdødes søn pludselig banker på døren, står de to piger overfor et valg: At stå stærkt sammen, trods deres forskelligheder, eller dø hver for sig.


Bag kameraet 
Definitely Dead er skrevet og instrueret af Jonas Kvist Jensen, der 29 år gammel, bosiddende i Århus har en god håndfuld kortfilm og to low-budget spillefilm under bæltet. Bag sig har han et hold af trofaste og talentfulde frivillige, og hele filmen er således lavet for et minimums budget. Den er optaget i Studie 2 i Filmby Århus - selv de scener der involverer heste. Projektet er støttet af Den Vestdanske Filmpulje og Århus Filmværksted, og produceret i samarbejde med Picturewise:Film.


Skuespillerne 
Filmens to altoverskyggende hovedroller besættes af Maja Muhlack og Katrine Beck Ibsen. Begge lagde et stort forarbejde i at kunne levere en overbevisende amerikansk accent. Derudover var de på skydebanen og lære at håndtere sortkrudtsvåben overbevisende. Udover de to medvirker også Mads Koudal og Thorben Lundø, sidstnævnte i en bemærkelsesværdigt dialogløs rolle idet han er død ved historiens begyndelse.

Det vilde vest 
En af de målsætningerne med filmen var at levere et overbevisende miljø, for at få publikum til at glemme at den er optaget i Jylland - og ikke New Mexico. Derfor lagde holdet bag et stort arbejde i konstruktionen og designet af kulissen. Gulv, vægge, vinduer og så videre blev anskaffet specielt til lejligheden. Helt ned til dørhåndtag der blev bestilt fra USA har der været fokus på detaljerne. Også i kostumedesignet blev der lagt en kæmpe indsats. Makeupartist og kostumedesigneren Dorte Pedersen sammensatte alle kostumerne fra bunden.


Musikken 
Det kan ikke nægtes at musikken er en afgørende faktor for enhver western med respekt for sig selv. Komponist Thomas Gooseman og lyddesigner Anders Due-Boje har sammen skabt et unikt musikalsk univers, med hjælp fra mesterguitarist Christian Pedersen. Inspirationen er hentet fra klassiske westerns, men hver en tone er komponeret specielt til filmen.

Filmen er nomineret til intet mindre end 6 forskellige priser på den amerikanske filmfestival Action On Film, der afholdes i Los Angeles i næste uge. 

Se kortfilmen her:

2 kommentarer:

 1. Det er lidt synd at man gør så meget ud af , at gøre den så naturtro som muligt, og så bruger man dressurudstyr på hestene til sidst i filmen.
  Ellers er det en fin Kortfilm

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er 2 springheste fra Stald Hestely v. Hannah Schultz i silkeborg. Hun har redet og konkurreret. Den lille brogede er en pony som hedder kirkegårdsmindeDiana og er nu ejet Af en sød lille pige fra Kjellerup. Den store brune er en hest der hedder J.Sun.
   Da det er en low budget film, så var det ikke muligt at købe westernudstyr til hestene.

   Slet