torsdag den 15. juli 2004

Slut med billige firehjulstrækkere til hestefolket?

Flere partier i regeringen, ønsker at sætte en stopper for mange af de billige firehjulstrækkere, kassebiler og andre køretøjer på gule plader, som hestefolket bruger til transport af deres udstyr, hestetrailere mv.


Hvis det står til Socialdemokraterne, De Radikale og SF, skal det fremover være slut med gule nummeplader til private. Hvis S, R og SF gevinder regeringsmagten, vil de inføre at kun firmaer kan få lov til at købe biler med gule plader, der er belagt med en lavere registreringsafgift end biler på hvide nummerplader.Hvis disse regler indføres vil stutterier, samt andre firmaer stadig benytte biler på gule plader til firmakørsel, men private skal se sig om efter biler på hvideplader, som fra nye er belagt med 180% registreringsafgift.Som sammenligning koster den populære Toyota RAV4 2.0 Diesel inkl. afgift:


237.519,- på gule nummerplader


478.306,- på hvide nummerpladerIfølge Børsen, regner man med at der vil blive solgt 9.300 biler på gule nummerplader til private i år 2004, hvilket svarer til hver 13. solgte privat bil.


Marianne Jelved fra de radikale, mener at der er tale om et misbrug af lovens hensigt, som var at give firmaer en mulighed for at købe biler til erhvervsbrug til en billig pris.Venstre afviser at ændre den nuværende ordning, hvorimod de konservative gerne vil ændre reglerne, forudsat at registreringsafgifterne gennerelt nedsættes. Denne idé er dansk folkeparti enige i.S, C, DF og SF har bedt Svend Erik Hovmand, som er skatteminister, at fremlægge modeller til indgreb.

Såfremt reglerne ændres vil private sandsynligvis få lov til at køre videre i gulpladebiler, der er indregistreret første gang, inden indgrebet.


Dette er set ved indførsel af katalysator, samt "misundelses afgiften" på gule plader i 1998.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar