tirsdag den 5. april 2005

Når hesten skal i træning....

Smoky og Sko.



Marts 2005



Tiden var kommet til, at gøre fødderne klar til at kunne komme i træning.

Smoky havde i den lange frosne periode længe gået og været øm. Nu skulle det være. Smoky skulle have sko på, så jeg kunne være sikker på, at han ikke ville gå rundt og være ømbenet i hans træningsperiode på 3 mdr.



Planen var, at han skulle af sted over til Tuse fredag, d.11 marts. Først skulle vi være med på en ungheste clinic med Ditte, lørdag og søndag. Om søndagen ville jeg så forlade ham derover, for at Ditte skulle træne ham…. Men, men…nu er det jo Smoky, der er tale om…ak, ak…



Smeden var bestilt til, at komme lørdag d. 5. marts.



Det gjorde han også og Smoky fik sine sko på, ikke at han var helt vild med det, men på kom de. Et par dage efter, om aftenen skulle Smoky og de andre heste ind fra marken, som sædvanlig. Hvad skuer mit øje.... Smoky kommer med ørene fremme, humpende ind, uden den ene forsko! Åh, nej!!!



Dyrlægen blev straks ringet op og bedt om at komme øjeblikkelig. Det gjorde han også. Jeg tror, at han kunne høre, at jeg var lidt desperat i telefonen. Med megen myndighed forklarede jeg ham, at vi skulle til sjælland i weekenden, at han var nød til at give min hest en gang penicilin, samt noget smertestillende. Det gjorde han så, den stakkels dyrlæge.



Beslagsmeden blev igen bestilt og lovede, at komme om fredagen. Det gjorde han også. Smoky ville ikke så gerne have sin sko på igen, så der blev lige forklaret en ekstra gang for ham, at der ikke var noget der hed, ”hvis du har lyst”. Smeden mente at han havde lavet en kodeledsforvridning.



Eftersom at han ikke var haltfri om fredagen, måtte jeg aflyse. Jeg havde dog lovet min veninde, Dorte, at køre med hende derover, da hun også var tilmeldt, så hun ikke skulle køre hele den lange vej alene. Så ville skæbnen, at det skulle blive sådan et møgvejr, at vi valgte at aflyse og i stedet køre til Herning Hingstekåring og bruge en masse penge…..at Dorte så skulle gå hen og få sig en omgang influinza, ja, det er så en hel anden historie....



Smoky blev haltfri igen og måtte igen komme ud på marken sammen med sine venner. Se nu ved jeg så ikke, om de andre har spurgt ham om hvordan han lige gjorde, det der med skoene…. Men efter kun 2 dage på mark med de andre, kom han f…..! igen ind uden sko på det selv samme forben!!!! Heldigvis uden at være halt denne gang.


Slukøret måtte jeg igen stille ham ind i hans boks. Smeden blev igen tilkaldt. Efter et par dag fik han sin sko på atter en gang.



Da vi var færdige, spurgte smeden mig om jeg havde fortalt Smoky, at han skulle i træning? ”Hvorfor det?”, spurgte jeg ham. Han vil sgu da itte hjemmefra…!! Det morede vi os så lidt over. Smeden påstod også, at han overvejede at flytte tættere på, da han alligevel kom her så tit.



Denne gang fortalte smeden så, at nu skulle Smoky altid gå med klokker, når han var på mark.



Jeg skulle ikke nyde noget, så Smoky fik både klokker og boots på, både på bagben og forben.



Da det var så frygteligt mudderet ude på marken, bestemte jeg mig for at han skulle blive inde på ridebanen, da den var noget pænere, at se på. Chico fik så lov til at være barnepige for Smoky. De 2 er så glade for hinanden.



En dag var hvad der skulle til !! Så var Smoky nu blevet halt igen, men denne gang på et bagben!!!! HYL..!!!!



Denne gang var det fordi han havde været for voldsom i hans leg med Chico. Chico var kommet til at ramme ham på kodeleddet med lidt for stor kraft. Så atter en gang måtte han ind og stå i boks i et par dage.



Nu måtte det godt nok have en ende. Chico skulle ikke være barnepige mere, så ud med ham og ind kom Ditter. Hun er bedre til at holde ham i ørene. De 2 gik så sammen på ridebanen lige til onsdag d. 30 marts. Hvor Smoky endelig kom af sted med en stor gul lastbil over til Tuse på Sjælland.



Nu håber jeg så bare, at han opføre sig ordenligt derover, da alt andet bare er for pinligt



(kilde: www.123hjemmeside.dk/smoky)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar