onsdag den 23. maj 2007

Stort hesteshow på Hjørring Dyrskue

Nordisk rekord-holder hovedattraktion ved stort hesteshow på Hjørring Dyrskue.

Springrytteren Carsten Ganderup og hingsten Liwe Star satte tidligere i år både dansk og nordisk rekord i højdespring med et spring på 2,30 meter. I Hjørring vil han gennemføre en showspringning i konkurrence med to andre erfarne springryttere, Kr. Skovridder og Lars Pedersen.



Hesteshowet bliver en to timer lang opvisning af det bedste fra hestesporten: Dressur, spring, westernridning, køreopvisning og meget mere. Showet er en nyskabelse og bliver et af højdepunkterne på dette års dyrskue i Hjørring, der finder sted i dagene 22. og 23. juni. Hesteshowet bliver et ekstra indslag fredag aften, men du kan opleve både dyrskuet og hesteshowet på samme billet, forudsat du ikke forlader pladsen.



Årets største grillfest


Forud for hesteshowet arrangerer kødkvægsudstillerne på dyrskuet en kæmpe grillfest. De har hidtil haft deres egen lukkede grillaften, men i år kan alle deltage. Menuen er lækre kalvesteaks, grillpølser, kartoffelsalat, grøn salat og flutes. Prisen er kun 50 kr., og spisebilletter kan købes dagen igennem i dyrskuets tombola samt ved selve grillfesten.



Hesteshowet er sammensat, så det rummer de fleste aspekter af hestesporten samt en stribe mere eksotiske showoplevelser, blandt andet westernridning, spansk garocha og miniaturehesteopvisning. Fra programmet kan nævnes klassisk dressur ved Lis Kristiansen, køreopvisning med shetlænderponyer ved Gruppe 98, opvisning med islænderheste ved Hekla, dressur på Pinto avlshingst ved Bjarne Elefsen, Holte, fjordhesteopvisning ved Nordfjordhesten og spansk kür med piger i flotte kostumer.



Westernridningen præsenteres af Laila H. Sørensen, der driver Showy Hill Appaloosa & Western Ranch i Børglum. Hun lover et forrygende flot show med masser af western-stemning.



Islænderhestene fra den nordjyske islandshesteforening Hekla har tidligere optrådt på Hjørring Dyrskue med deres helt specielle færdigheder.



Tidligere på dagen har et stort antal heste været præsenteret i ringen og bedømt på dyrskuet. De bedste af disse heste vil blive præsenteret i en parade i hesteshowet. Hele showet bliver speaket af landskonsulent Jørgen Finderup.




Carsten Ganderup og Liwe Stars rekordspring på 2,30 meter fandt sted ved et stævne i Norge i marts. Den hidtidige rekord blev slået med hele 5 cm. (Foto: Annette Boe Østergaard).




Charles Madsen, Najbjerg, og hans belgierheste viser deres køreegenskaber, når de bringer rekvisitter ind og ud af ringen mellem de enkelte opvisninger.




Lis Kristiansen præsenterer både klassisk dressur og spansk showridning med dansere i flotte kostumer.




Laila H. Sørensen fra Showy Hill Appaloosa & Western Ranch i Børglum leverer et forrygende western show.



Du får mere at vide om hesteshowet på Hjørring Dyrskue hos Kahtrine M. Jensen fra dyrskueudvalget på tlf. 98 99 82 86, eller dyrskueansvarlig Karin Møller Larsen, tlf. 21 49 27 42.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar