torsdag den 14. maj 2009

Dansk Ride Forbund åbne for dialog

Dyrenes Beskyttelse tilfredse med den hurtige reaktion fra Dansk Ride Forbund, som betyder, at træning på hestens præmisser nu bliver sat højt på forbundets dagsorden

Efter at LPS på TV2 for nylig satte fokus på ridemetoder, rettede Dyrenes Beskyttelse i et åbent brev henvendelse til Dansk Ride Forbund med en opfordring til en debat om de træningsmetoder, som efterhånden er helt indgroet i ridesporten, men som i stigende grad negligerer hestens tarv. Dyrenes Beskyttelse gjorde i sit brev opmærksom på Dansk Ride Forbunds store ansvar som rytternes organisation.



Efter Dyrenes Beskyttelses opfattelse kan hestenes og sportens forhold kun forbedres ved en holdningsændring gennem en debat skabt af alle involverede parter: Dansk Ride Forbund, ryttere, opdrættere, undervisere, dyrlæger og dyreværnsorganisationer.



Dyrenes Beskyttelse har nu modtaget svar, hvor Dansk Ride Forbund er positive over for en dialog med foreningen. Forbundet har ydermere taget en lang række andre initiativer med henblik på at få debatten rejst, og Dyrenes Beskyttelse ser frem til en dialog om emnet.



"Vi er meget tilfredse med Dansk Ride Forbunds hurtige reaktion, og vi vil meget snart invitere til et indledende møde," siger dyrlæge Jens Svenningsen, Dyrenes Beskyttelse. "Vi håber på, at det øgede fokus på problemerne vil føre til træningsmetoder, som i højere grad vil foregå på hestenes præmisser."



Dyrenes Beskyttelses åbne brev til Dansk Ride Forbund PDF-format



Rideforbundets reaktion - PDF-format



(Kilde: Nyhedsbrev fra Dyrenes Beskyttelse, d. 13. maj 2009)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar