lørdag den 18. juli 2009

Opdatering af hestepas

1. juli 2009 træder EU forordning Nr. 504/2008 af 6. juni 2008 i kraft.

Den danske præcisering af forordningen afventes p.t., men indtil videre står det klart, at følgende ændringer vil skulle indføres for heste i den organiserede avl:



1. Hestepasset skal indeholde sider til brug for registrering af medicinering. Landscentret, Heste har ikke tidligere haft hjemmel til at inkludere medicinsider i passene, hvilket ændrer sig fra 1. juli. Der skal specielt gøres opmærksom på betydningen for heste, der skal krydse grænser, idet forordningen er gældende i hele EU.



2. Hestepasset skal relateres til en mærkning af hesten. Indtil en dansk præcisering foreligger, vil dette særligt være af betydning for heste, der skal krydse grænser. Ikke alle heste i den organiserede avl har fået registreret en mærkning. I forbindelse med en opdatering af passet med medicinsider, kan det derfor være relevant at overveje samtidig registrering af mærkning.



For heste udenfor den organiserede avl, altså heste uden papirer, afventes den danske præcisering. Det er således endnu ikke muligt at få udstedt pas jf. forordningen til disse.



Hvordan foregår opdateringen af passet?



For heste med pas udstedt af Landscentret, Heste foregår opdateringen med medicinsider således:



1. Der forudbetales for opdateringen. Der betales med Dankort og prisen er kr. 70,- excl. moms (87,50 inkl. moms) pr. hestepas. Der skal inden betaling, udprintes en bestillingsformular.



2. Du modtager efterfølgende en kvittering på mail, som skal udprintes.



3. Passet sendes til Landscentret, Heste sammen med den udprintede kvittering og bestillingsformular. Af denne fremgår oplysninger om, hvilken hest det drejer sig om og hvor passet skal sendes retur til.



4. Hvis hesten fremstilles til kåring og passet alligevel skal til Landscentret, Heste i denne forbindelse, kan man lægge kvittering og bestillingsformular i passet, når det afleveres på kåringspladsen. Passet vil så være opdateret med både medicinregistrering og kåringsresultat, når det kommer retur.



Bestil medicinsiden her



Såfremt der skulle være spørgsmål hertil er du velkommen til at kontakte Landscentret, Heste på tlf.nr. 8740 5480.



(Kilde: Landscenteret, Heste)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar