søndag den 30. august 2009

Slut med brændemærkning af heste

Flertal i folketinget vil forbyde brændemærkning af heste. Dyrenes Beskyttelse jubler - en "mærkesag" er løst

- Vi har i årevis forsøgt at få stoppet brændemærkning, siger Gitte Staffeldt, pressechef i Dyrenes Beskyttelse.Dyrenes Beskyttelse fremsatte blandt andet sin kritik i en arbejdsgruppe under justitsministeriet angående hold af heste.- I arbejdsgruppen var det helt klart, at man anbefalede chipmærkning frem for brændemærkning. Det samme udtalte Dyreværnsrådet, forklarer Gitte Staffeldt.


- Arbejdsgruppen afgav rapport i 2006 så det er på høje tid, at Folketinget tager det arbejde vi lavede alvorligt, og følger den anvisninger omkring brændemærkning vi kom med, siger Gitte Staffeldt.Forskere har bevist, at brændemærkning er smertefuldt både når hesten bliver brændt, og når såret heles. Samtidig er der også risiko for infektion i såret.Brændemærkning er allerede forbudt i EU, men Danmark har fået en undtagelse fra EU-reglerne.


- Det er helt urimeligt. Hvorfor skal danske heste lide mere end europæiske heste, spørger Gitte Staffeldt og fortsætter:


- I Dyrenes Beskyttelse har vi påpeget, at brændemærkning læner sig op af en overtrædelse af dyreværnsloven, hvor der står, at det er forbudt at påføre dyr unødig smerte. Og det er unødig smerte, fordi chipmuligheden findes. Brændemærkning er et smertefuldt salgslogo, og det er uacceptabelt at fortsætte med det i 2009.Midt i glæden er Dyrenes Beskyttelse bekymrede over Brian Mikkelsens udtalelse, hvor han har sagt, at man bare kan lade være med at bruge undtagelsen fra EU-reglerne.


- Vi vil gerne slå helt fast, at brændemærkning skal være forbudt ved lov og ikke op til det frivillige initiativ, slutter Gitte Staffeldt.(Kilde: Nyhedsbrev fra Dyrenes Beskyttelse, d. 28. august 2009)Ingen kommentarer:

Send en kommentar